Za sve mještane Jajića a posebno za sve one koji trenutno žive i rade u inostranstvu instalirana je nova LIVE kamera. Tokom novonoastale krize koja traje a izazvana Corona virusom mnogim mještanima je spriječen dolazak u njihovo rodno mjesto. Pokušali smo da svim mještanima koji ne mogu doći bar na ovaj način omogućimo da putem LIVE kamere prate sva trenutna dešavanja. LIVE kamera je instalirana u centru Jajića, na mjestu gdje i ranije bio omogućen prenos slike uživo.

Da bi pratili prenos slike uživo potrebno je da na vaš mobilni telefon instalirate aplikaciju Hik-Connect. Aplikacija se može instalirati na sve mobilne telefone, tablete sa Android ili iOS softwerom. Aplikaciji pristupate sa sledećim podacima: 

 

user name: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. 
password:  Korisnik1

 

Ukoliko vam bude tražilo sigurnosni/verifikacijski kod, kada budete pokrenuli prenos slike uživo unesite: 123123. U prilogu teksta pogledajte video kako instalirati aplikaciju i unijeti sve potrebne podatke.

Napomena: U koliko veliki broj mještana bude istovremeno pratio prenos slike uživo postoji mogućnost da će doći do sjeckanja i zastajkivanja slike tokom prenosa.