Sretan 1. mart - Dan nezavisnosti BiH

U MZ Jajići na svečan način obilježen je 1. mart - Dan nezavisnosti BiH. Na lokalitetu Bećirovića Brdo svečano je podignuta državna zastava BiH. Na jarbolu visine 24 metra zavijorila se zastava dimenzija 12,5 x 6 metara što je čini najvećom zastavom u Bosni i Hercegovini. Ovaj svečani čin podizanja zastave prepušten je Hasanu Hamziću sinu jednog od naših poginulih boraca. Nakon toga u prostorijama MZ Jajići upriličen je svečani prijem za sve prisutne goste.
 
Ovim putem upućujemo iskrene čestitke svim stanovnicima BiH, a i svima onima koji žive i rade u dijaspori povodom 1. marta - Dana nezavisnosti BiH.

Poziv za svečano podizanje najveće državne zastave u BiH

U MZ Jajići na mjestu Bećirovića Brdo u četvrtak 1. marta 2018. godine - Dana nezavisnosti BiH biće upriličeno svečano podizanje najveće državne zastave BiH. Zastava Bosne i Hercegovine dimenzija 12,5x6 metara zavijorit će se na jarbolu visine 24 metra. Pozivamo sve mještane MZ Jajići a i šire da prisustvuju ovom svečanom činu. 
 
Program obilježavanja:
- 10:15 Svečano podizanje državne zastave BiH
- 11:00 Svečana tribina u vezi 1. marta - Dana nezavisnosti BiH 
- 11:30 Druženje i zakuska

Rekonstrukcija i asfaltiranje puteva u MZ Jajići za 2018. godinu

MZ Jajići već duži niz godina uveliko radi na asfaltiranju novih i rekonstrukciji postojećih putnih pravaca. Kolika je važnost puteva govori nam činjenica iz 2014. godine kada su nas zadesile obilne padavine i kada se desio veći broj klizišta na području naše mjesne zajednice. Tada kada je veći dio naših putnih komunikacija bio prekinut zbog klizišta mi smo i pored svega toga imali jedan slobodan izlaz prema Kalesiji i koristili sve ostale alternativne pravce u našem mjestu. Vjerovatno da u tom periodu nismo imali sve tako dobro urađene putne komunikacije svi mještani bi osjetili velike posljedice

 

MZ Jajići će i u 2018. godini raditi na rekonstrukciji i asfaltiranju puteva te učestvovati u programu sufinansiranja kojeg nudi Općina Kalesija. Za 2018. god. planirano je:

- Rekonstrukcija glavnog puta Palavre - Jajići - Mramorovi (veći dio ove dionice je oštećen pa tako će se uvrstiti u prioritetno rješavanje)

- Asfaltiranje ulice Rov

- Asfaltiranje dva autobuska stajališta

 

Koliko ćemo uspjeti završiti od svega prethodno navedenog zavisi koliko bude prikupljeno novčanih sredstava. Na zboru građana odlučeno je da zadnji rok za uplatu bude 1. April 2018. godine. Ovim putem obavještavamo sve mještane da ako žele učestvovati u ovoj akciji izvrše svoju uplatu kako bi mogli priložiti dokaz o prikupljenim sredstvima i kako bi nadležna komisija iz Općine mogla izaći na teren i uzeti sve potrebne podatke za rekonstrukciju i asfaltiranje. Na našem portalu će se nalaziti i spisak svih onih koji su izvršili svoju uplatu. Spisak koji je objavljen će se ažurirati nakon svake desete uplate. Spisak je sačinjen zaključno sa 24.02.2018. god.

 

Sretna Nova godina

Svim našim posjetiocima želimo puno sreće, zdravlja, ljubavi i uspjeha u 2018. godini. Sretna vam Nova 2018. godina!

Održana svečana večera u MZ Jajići

U utorak 26.12.2017. god. sa početkom u 18,00 sati održan je zbor građana MZ Jajići a nakon toga upriličena je i svečana večera za sve prisutne mještane. Na zboru je bilo prisutno 60 mještana, dok na svečanoj večeri 70. Na zboru građana iznijet je izvještaj o radu MZ Jajići za period od 17.05.2017 - 17.12.2017. godine. Ukupna vrijednost svih projekata koji su urađeni u navedenom periodu iznosi 91.413,51 KM. Ukupni prihodi ostvareni od strane mještana MZ Jajići a takođe i mještana drugih naselja koji su učestvovali svojim prilozima iznosi 24.119,60 KM. Ukupni rashodi iz budžeta MZ Jajići ostvareni su u iznosu od 8.740,89 KM. Ostala razlika sredstava kojim su finansirani projekti stigli su sa većih nivoa vlasti. Zahvaljujemo se Općini Kalesija, načelniku Seadu Džafiću, Federalnom ministarstvu prostornog uređenja, Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica, organizaciji World Vision, Osnovnoj školi Kalesija te svima onima koji su na bilo koji način učestvovali u realizaciji projekata. MZ Jajići će u 2018. godinu ući sa suficitom budžeta od 3.200,00 KM nakon što se isplate svi predviđeni troškovi koji su iznijeti na zboru građana.