On 14 Maj 2015 by Fahrudin
Spomenik za prvu žrtvu agresije iz Jajića
Prije 23 godine 6.maja 1992. godine Jajići su pretrpjeli prvi artiljerijski napad u kome je na liniji odbrane poginu pripadnik TO BiH Hamzić (Ibrana) Husein iz Jajića.Nedaleko od mjesta pogibije članovi porodice su podigli spomen obilježje koje će podsjećati buduće generacije na hrabrost i odlučnost da se brani i odbrani Bosna i Hercegovina
On 25 Novembar 2014 by Mirsad
Sretan Dan državnosti BiH
Svim Bosancima i Hercegovcima, građanima u zemlji i inostranstvu, upućujemo iskrene čestitke povodom 25. Novembra Dana državnosti jedine nam domovine BiH.
On 25 Oktobar 2014 by Mirsad
Sretna Nova 1436. hidžretska godina
U petak, 24. oktobra, 2014. godine, prema lunarnom kalendaru, sa zalaskom sunca nastupila je Nova 1436. hidžretska godina. Prigodno predavanje o hidžri održao je imam Sead ef. Ahmetović, a svečanost je upotpunjena velikim vatrometom ispred džamije u Jajićima. Svim muslimanima širom svijeta portal jajici.ba želi puno sreće i uspjeha u novoj godini.
On 04 Oktobar 2014 by Mirsad
Bajram šerif mubarek olsun
Svim muslimanima širom svijeta želimo ovom prilikom uputiti najiskrenije čestitke povodom Bajramskih blagdana, da ih provedete u zdravlju, sreći i veselju. Bajram šerif mubarek olsun u ime kolektiva jajići.ba.
On 20 Sep 2014 by Mirsad
Hadž
Hadž je po šerijatskim propisima jedan od pet temeljnih islamskih dužnosti. Svaki musliman koji je punoljetan, pametan, imućan i zdrav dužan je da jednom u životu hodočasti Ka'bu u Mekki, boravi na Arefatu, obiđe Safu i Mervu i obavi druge dužnosti koje su vezane za ovaj ibadet. Onaj koji zaniječe hadž kao obaveznu dužnost prestaje biti vjernik - musliman. Još daleke 1938 godine iz Jajića da obavi svetu islamsku dužnost uputio se Redžo Hamzić koji je na Hadž i nazad putova punih šest mjeseci.On je ujedno i prvi Hadžija iz Jajića.Nakon toga počinju sporadični odlasci imućnijih ljudi da bi vrhunac...
Na ahiret preselio Bećirbašić A. Husein
Sinoć je u bolnici u Švajcarskoj preminuo Bećirbašić A. Husein. Podsjetimo da je Husein prije 14 dana doživio nesreću, zadobivši teške povrede, kada se prevrnuo sa traktorom.
On 12 Avg 2014 by Mirsad
Prevrnuo se traktor
Danas oko 15 sati na području Jajića, dok je kosio njivu, došlo je do prevrtanja traktora kojim je upravljao Bećirbašić A. Husein iz Jajića. Prilikom prevrtanja traktora vozač je zadobio teže tjelesne ozlijede te je nakon ukazane pomoći u domu zdravlja Kalesija prevezen na UKC Tuzla.
On 28 Jul 2014 by Mirsad
Bajram šerif mubarek olsun
Svim muslimanima širom svijeta želimo ovom prilikom uputiti najiskrenije čestitke povodom Bajramskih blagdana, da ih provedete u zdravlju, sreći i veselju. Bajram šerif mubarek olsun u ime kolektiva jajići.ba.
Fatka Živčić otpuštena iz bolnice na kućni oporavak
Dva dana nakon fizičkog napada i pljačke Fatka Živčić je otpuštena iz bolnice na kućni oporavak, a na njenom licu su vidljive ozljede nastale usled napada. Ona je za portal www.jajići.ba dala izjavu o tome kako se desio napad. U nastavku pogledaj te video zapis.
Provala i fizički napad u sred bijela dana
U srijedu 16. jula 2014. godine oko 16,30 sati policijskoj stanici Kalesija prijavljeno je da je u Jajićima počinjena provala u kuću starice Živčić Fatke. Na mjesto događaja upućena je patrola policije koja je utvrdila da su nepoznate osobe nasilno ušle u kuću, izvršile premetačinu stvari i od starice oduzeli određenu količinu zlatnog nakita. Tom prilikom su je fizički napali nanjevši joj ozljede u predjelu glave. Starici je u domu zdravlja Kalesija ukazana liječnička pomoć, a potom je prevezena na UKC Tuzla. Uviđaj su obavili pripadnici odjela krim policije PU Kalesija te ubrzo nakon toga pronašli počinioce i iste lišili...
On 27 Jun 2014 by Mirsad
Pucanj topa označio početak ramazana
Večeras u 20:39 sati sa Jajića se začuo pucanj topa kojim je označen početak svetog muslimanskog mjeseca Ramazana. Kao i dosad, ramazan je u domove i srca muslimana unio posebnu radost, a ramazanska atmosfera večeras se itekako mogla osjetiti u Jajićima. Inače, pucanjem iz ovog topa sa Jajića će se tokom ramazana, kao i prošle godine, označavati vrijeme iftara.
On 19 Jun 2014 by Mirsad
Promovirana monografija o OŠ Kalesija
Jučer je u Gradskoj biblioteci Kalesija promovirana knjiga „Monografija OŠ Kalesija 1905 – 2012“, autora Fahrudina Hamzića i Zlatana Paloša. O knjizi, uz autore, su govorili i prof. dr Izet Šabotić, profesor na Filozofskom fakultetu u Tuzli, i prof. dr . Sead Selimović, profesor na Filozofskom fakultetu u Tuzli, koji su bili i recententi knjige.
On 16 Jun 2014 by Mirsad
Pismo podrške iz Tuzle
Na adresu područne škole Jajići stiglo je zanimljivo pismo u kome učenici Osnovne škole "Novi grad" iz Tuzle šalju poruke podrške usled prirodne nepogode koja je zadesila naše mjesto. Ovom prilikom od srca se želimo zahvaliti nastavnicima i učenicima OŠ "Novi grad" Tuzla na riječima podrške i lijepim željama. U nastavku pogledajte neke od poruka učenika iz Tuzle djeci u Jajićima.
On 16 Jun 2014 by Mirsad
Za godinu dana 43 nova učača Kur'ana
Prije nepunu godinu dana u džematu Jajići prva grupa od 13 mještana je završila hatmu, nedugo zatim hatmu je završilo još 9 učača da bi danas 14.6.2014. godine stigla nova i najveća grupa od 21 učača Kur'ana. Tako da se naš džemat može pohvaliti sa ukupno 43 nova učača Kur'ana u zadnjoj godini dana. Starosna struktura svršenika hatmi kreće se od 10 pa do 70 godina uzrasta.
U utorak promocija Monografije OŠ Kalesija
Od kolijevke pa do groba najljepše je đačko doba, godinama se ovo provlačilo kroz spomenare mnogih učenika i učenica, a neki od njih su još sakriveni duboku u starim seharama. No, kako bi pokazali sve ono što se dešavalo u Osnovnoj školi Kalesiji Paloš Zlatan i Fahrudin Hamzić krenuli su u projekat nazvan “Monografija osnovne škole Kalesija 1905-2012”, čiji je izdavač Gradska biblioteka Kalesija. Kako bi javnosti predstavili monografiju, za utorak 17.juna u 16:00 sati predviđena je promocija u prostorijama Gradske biblioteke. Promotori će biti dr.Izet Šabotić i dr.sci Sead Selimović profesor na Filozofskom fakultetu u Tuzli, a o monografiji...
Spisak dobrovoljnih priloga za saniranje posledica elementarne nepogode u MZ Jajići
Spisak dobrovoljnih priloga za saniranje posledica elementarne nepogode u MZ Jajići.

Pričaonica

Mirza - 22/05/2015 - 19:46

Postovani, streaming funkcionira i njegova interpretacija je u potpunosti zavisna od klijenta. Ukoliko imate problema sa kamerom u određenim preglednicima u pitanju je vjerovatno Vaš VLC plugin. Sel

the doors - 17/05/2015 - 08:03

Ok, da preciziram: kamera radi, ali ja nemam sliku u Firefox.

Mirza - 15/05/2015 - 20:32

radi

the doors - 15/05/2015 - 05:12

Ne radi.

Nedzad - 05/05/2015 - 20:37

radi kamera na mozilli

Prijavi se kako bi mogao pisati u pričaonici