Izgradnja pomoćnog objekta u mezarju

Protekle sedmice počeli su radovi na izgradnji objekta u mjesnom mezarju za potrebe usprema alata i drugih pratećih sredstava neophodnih za dženazu i ukop umrlih. Do sada je obezbijeđen manji dio sredstava neophodnih za dovršetak kompletnih radova.Molimo sve naše džematlije u zemlji i inostranstvu da podrže ovu akciju kako bi radovi mogli teći predviđenom dinamikom i biti na vrijeme završeni.Objekat je dimenzija 3x3m,sa neophodnom stolarijom(prozori i vrata),krov na četiri vode te fini radovi fasada i keramičke pločice.

 

 

Na ahiret preselio Hadžić (Huso) Alija

Sinoć je u 74. godini života na ahiret preselio Hadžić(Huso)Alija - Hadžija.Dženaza će se klanjati u ponedjeljak 30.8.2016.godine na mjesnom mezarju u Jajićima.     Alija je bio dugogodišnji aktivista u mjesnoj zajednici Jajići i veoma omiljen među mještanima. Neka mu dragi Alah podari dženet , a porodici i prijateljima sabur. El fatiha.

Bajramska čestitka

Povodom Bajrama upućujemo najiskrenije čestitke svim muslimanima u BiH i dijaspori. Želimo da ovaj praznik provedete u miru ,sreći i porodičnoj harmoniji. Bajram Šerif Mubarek Olsun.